Emmelien Kramer

Emmelien Kramer

Emmelien Kramer

Uitgeverij Oevers

Emmelien Kramer (1980) richtte zich na haar studie aan de Gerrit Rietveldacademie volledig op het schrijven van gedichten en romans. Ze debuteerde met de roman De koortstuinen (2015), gevolgd door De dagen met Fortunat (2020). Ze woonde een aantal jaar in Barcelona, waar het idee voor Woestijnpassages ontstond, haar derde roman, waarmee ze haar schrijftalent bevestigt.

Eind september verschijnt bij Uitgeverij Oevers haar roman Woestijnpassages, een fascinerende roman geschreven in een prachtige, hallucinante stijl.

Over Woestijnpassages
Vanaf jongs af aan kan de Catalaanse dichter en onafhankelijkheidsstrijder Àngel Or alleen maar lelijkheid ervaren. Hij gaat zo gebukt onder deze kwaal dat hij besluit blind te worden. Daarvoor gaat hij in de leer bij de Blinde van Lesseps, een zwerver die naast de bibliotheek Jaume Fuster woont. Nadat de Guardia Civil Àngel in die bibliotheek arresteert, omdat ze hem verdenken van het plannen van een aanslag, verdwijnt hij spoorloos.

De Zuid-Amerikaanse journalist Rodrigo Torres probeert de verdwenen dichter terug te vinden door mensen uit zijn omgeving te interviewen. Het leidt hem langs een labyrint van krakers, separatisten en vagebonden die ieder op hun eigen kleurrijke manier hun relaas doen over Àngel en zijn verlangen naar onbegrensde vrijheid.